Tanzania dag 2 (Siri G)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Tanzania dag 2

Dag to ble tilbrakt i Dar es Salaam. Her så jeg virkelig hvor store forskjellene i landet er. På vår kjøretur rundt i Dar fikk vi oppleve noe som er helt fjernt fra Norge. I noen deler av Afrika (og andre land?) er det slik at det er noen grupper som for det meste består av unge menn som leker politi om jeg ikke har feil. Og hvis de har noe på noen (slik jeg forsto det), så sier de at personen har stjålet noe, og denger løs på personen, og dette ender opp i dødsfall i mange tilfeller. Dette opplevde vi 100m utenfor bilen vår når vi sto i kø. 

 

På vår tur gjennom Dar stoppet vi på Tanzanias (eneste?) kjøpesenter etter at vi hadde besøkt norsk folkehjelp. Her var det også vakter som passet på hvem som fikk komme inn. Dette stedet er beregnet for rike og turister. Jeg vil vel ikke si at butikkene på dette senteret var etter min smak, men matbutikken var helt fantastisk. Nesten bedre enn meny, og det er ikke tull. Inne på senteret var det vakter nesten overalt, og det var lett å se at det bare var velstående mennesker som hadde tilgang til dette senteret. Kontrasten fikk jeg oppleve da vi besøkte et marked rett over gaten. Dette var et typisk marked hvor alle var innpåslitne, og ville ha deg til å kjøpe. Vi fikk gå "backstage" og se hvordan de laget tingene de solgte, og det så ikke akkurat ut som drømmejobben. Noe jeg ta merke til var at Tanzania også er et land i vekst og framgang. Menneskene jeg møtte var positive til fremtiden, og jeg la merke til at utbyggingen i landet var godt i gang sett bort ifra noen bygninger som mest sannsynlig ikke kommer til å bli ferdig. 

 

Når vi var kommet tilbake på hotellet slappet jeg og Therese litt av i solen på taket av hotellet, som forøvrig hadde en utsikt som gikk utover hele Dar. 

 

Noe som er urovekkende er at voldtekt og ran er veldig vanlig. Jeg og noen andre var på et hotell 5 min gangavstand unna der vi skulle spise middag. Vi hadde fått beskjed om å ikke gå ut uten en lokal i mørket. Likevel bestemte jeg og Therese oss for å gå de 5 minuttene ute i skumringen. Det skjedde pss heldigvis ingenting, men vi fikk høre det når vi kom frem. Det var strengt forbudt. Skjønner det veldig godt da de fleste bærer noe slags form for våpen/kniv. 

 


Her er vakten vår på hotellet :)


Anne Kristin i solnedgangen på taket av hotellet. 

 

- Siri


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta